DevOps & virtuaalikoneen pystytys

 Seuraavaksi sitten tositoimiin, eli sen virtuaalikoneen pystyttämiseen tätä devOps -kurssia varten. 

Oon aiemmin kerran ihan opiskelujen alussa pystyttänyt virtuaalisen koneen, mutta se meni mun vanhan läppärin rikkoutuessa bittiavaruuteen.

Valitsin käyttää Azurea, koska siitä ei vielä ole kokemusta miten sen pystytys menee ja millaiselta se näyttää käytännössä. Tai miten sitä käytetään

Ensin kävin tollasen microsoftin "Intro to Azure virtual machines" - johdatuksen Azure virtuaalikoneisiin tutoriaalin, jotta oppisi vielä enempi mitä ne tarkoittaa jne.

Ja sen jälkeen kävin opettajan kurssisivustolle laittaman Microsoftin oman koulutus / tutoriaali moduulin "Create a Windows virtual machine in Azure" läpi, jossa mentiin kohta kohdalta kaikki oleellinen.

Musta tuo Microsoftin harjoitus (training) paikka on kiwa ku siellä on vähän pelillistetty oppimista, harjoitteista saa xp:tä ja xp:llä leveleitä, just niinkuin jossain pelissä. Ja lopuksi kun on tehdyt loppuun asti niin saa badgen siitä😄


Ensin valittiin kaik tarvittavat sen pystytykseen (subscription on meillä opiskelijoina tuo visual studio subscription) ja tein tuota varten uuden resource groupin, sekä tottakai valitsin nimen.

Sen jälkeen valittiin millainen kone ja tehtiin käyttäjätunnus ja salasana, sekä valittiin mistä portista pääsee sisälle tai mitä käytetään siihen.




Ja kun kaik kohdat oli hyvin ni klikattiin "Review + create". 




Ja loppunäkymäksi tuli onnistunut "deployment".



Myöhemmin tajusin ettei tuo 1 GiB muisti ollutkaan hyvä idea, vaan vaihdoin sen 3.5 GiB.

Virtuaalikoneeseen tottakai piti päästä jotenkin käsiksi tai edes käynnistämään se, ja se onnistui lataamalla rdp-tiedoston azure portaalissa virtuaalikoneen (virtual machine) -paikasta.



Ja ite valisin sen tallennus paikaksi kurssi-kansion, koska sieltä sen on tulevaisuudessa helpompi löytää.


Ja se virtuaalikone käynnistyy tuon rdp:n kautta omaan ikkunaansa ihan tietokonemaisena. Suht helppo ja nopea hommeli toteuttaa, varsinkin kun on koulun azure subscription jota pystyi käyttämään. Tuohan on siis maksullinen palvelu.

Nuo ylempänä linkatut microsoftin tutoriaalit on tosi hyviä, siellä pääsee hiekkalaatikkomaisesti kattelemaan mitä pitää tehdä ja ite en ainakaan ilman niitä olisi osannut tehdä tuota konetta.








Kommentit