Eka oma mobiilisovellus - KauppaAppi

Huhtikuun lopulla alkoi mobiiliappsien toteuttaminen visual studiolla -kurssi, joka päättyi tällä viikolla kurssitehtävän läpikäynti palaveriin teamsissa.

Kursilla opeteltiin kehittämään mobiilisovelluksia Visual studion avulla käyttäen Xamarinia (josse on oikea termi..) ja tuntien aikana tehtiin yhdessä muutama sovellus ja kurssitehtävänä oli kehittää joko ihka oma sovellus tai jatkokehittää tunnilla tehtyä "timesheet"-työntekijä sovellusta. Mä päätin kuitenkin kokeilla tehdä ihan oman.

Käytin sovelluksen toteuttamisen pohjana sitä tunnilla tehtyä timesheet sovellusta, jossa listattiin työntekijät ja työtehtävät, sekä valittiin ensin työntekijä ja sitten työtehtävä, merkattiin se aloitetuksi ja lopulta tehdyksi. Ja kaikki tiedot tuli ja meni paikalliseen SQL -tietokantaan.

Mun sovelluksesta tuli kaupassakäynti sovellus vähän samalla idealla; sovelluksen käyttö alkaa kaupassakävijän valinnalla (tai tarvittaessa sen lisäämisellä) ja sen jälkeen päästään kauppaostoslistaukseen, jossa näkyy ostettavat tuotteet ja jonne voi myös lisäillä tuotteita listalle. Kauppaostoksista valitaan ensin tuote, sitten se valitaan ostetuksi ja kauppalista päivittyy sen mukaan (ostetut katoaa listalta).  Ja tässäkin tapauksessa tiedot menee ja tulee paikallisesta SQL-tietokannasta.

Sovelluksella on myös oma Backendi, johon on määritetty kaikki tapahtumat - kaupassakävijöiden ja kauppaostosten lataus ja molempien lisääminen. Periaatteessa ilman backendia ei toimisi koko sovellus, kun se vaatii paikan minne tallentaa ja mistä hakea tietoa.

Ulkoasultaan "KauppaApista" tuli suht simppeli, paitsi että lisäsin alkuun "latausnäytön", kun aiemmin oli vain valkoinen näyttö ennen sovelluksen kunnolla käynnistymistä.


Ja alkunäyttö kuva näkyy niin pitkään kunnes sovelluksen lataus on valmis. 


Alkunäytön jälkeen sovellus on auki ja päästään valitsemaan (tai lisäämään) kaupassakävijä, jotta sovelluksessa voidaan siirtyä kauppaostoslistaukseen.


Kauppaostoslistauksessa valitaan ensin tuote, sen jälkeen "lisää tuote ostettavaksi" ja lopulta sama tuote merkataan ostetuksi ja se katoaa listalta.


Kun tuote on  merkitty ostetuksi, tulee käyttäjälle vielä ilmoitus, jossa kerrotaan että tuote on ostettu.

Tätä sovellusta oli kiva toteuttaa ja todennäköisesti vielä jatkokehitän sitä "käyttäjäystävällisemmäksi" ottamalla mm. tuotteiden erikseen merkkaamisen pois ja siirtämällä sovelluksen käyttämän tietokannan pilveen, jotta sitä voi oikeasti käyttää kauppareissulla.

Mut jee, eka oma sovellus on kehitetty ja siitä tuli lopulta jopa ihan hyvä 😊📱



Kommentit